Cu totii avem nevoie sa fim fericiti, sa fim iubiti de cei pe care ii iubim. Sa traim experienta fericirii.
Sa atragem in viata noastra tot ce e mai bun.
Acest articol este dedicat tuturor acelora cu o minte hiperactiva, emotivi si sensibili, care au sentimentul ca nu isi gasesc locul. Care sunt adulti supradotati, persoane care gandesc prea mult sau sunt extrem de inteligenti (si usor de manipulat).
In ciuda faptului ca ne dorim din tot sufletul si ca depunem toate eforturile posibile, cateodata unele lucruri pur si simplu nu ne ies. Esti, oare, prea inteligent ca sa fii fericit? Esti hipersensibil? Iti este practic imposibil sa te opresti din gandit? Sau mintea nu iti da pace, fiind invadata de intrebari, indoieli si detalii care scapa majoritatii oamenilor? Discutam toate acestea, pe larg, in acest articol.
“Prea inteligent ca sa fii fericit?” de Jeanne Siaud-Facchin
Adultul supradotat
Adultul supradotat si societatea moderna. O tema de analiza socio-educativa (si nu numai!), care a fost pusa in practica la adevarata ei valoare doar in tarile dezvoltate. Cartea de fata ne ajuta sa intelegem ce este un adult supradotat, cu atuurile si slabiciunile sale. Iar valoarea acestei lucrari este inestimabila, din mai multe puncte de vedere!
Asadar, pe buna dreptate, adultul supradotat are de raspuns la cateva intrebari esentiale: Ai avut intotdeauna capacitatea de a percepe, analiza si intelege lucrurile cu viteza fulgerului, dar si cu o luciditate si o profunzime iesite din comun?; Furtunile emotionale fac parte din viata ta de zi cu zi, pentru ca esti hipersensibil si traiesti in permanenta cu o imensa receptivitate emotionala?; Iti este practic imposibil sa te opresti din gandit?; Esti de o creativitate iesita din comun?; Ai stiut mereu anumite lucruri inaintea celorlalti, fara sa stii, de fapt, de unde le stii? Te-ai simtit intotdeauna diferit, mai ales ca cei din jur iti lasa clar de inteles ca nu esti ca ei?; Ai o inima mare cat Pamantul si traiesti in empatie cu intreaga omenire, dar stii mai bine ca oricine ce inseamna sa fii respins si suferi ca nu te intelege aproape nimeni?; Si daca o foarte mare inteligenta ar genera o sensibilitate exacerbata, ducand la suferinta?
Cum ne ajuta aceasta carte deosebit de utila?
Cei mai multi dintre semenii nostri ar trebui sa cunoasca ca a fi supradotat poate fi un imens privilegiu, cu conditia ca cel in cauza si anturajul sa fie constienti de acest lucru.
Aceasta carte deosebita ne dezvaluie ce fiinta exceptionala poate fi o persoana supradotata, precum si beneficiile de care dispune o societate care are acest gen de cetateni. In plus, ne educa pe noi toti cum sa relationam cu adultii supradotati! CLICK AICI PENTRU CARTE
“Gandesc prea mult” de Christel Petitcollin
Cum sa iti gestionezi fluxul neintrerupt de ganduri
Iti faci prea multe griji? Te intrebi incontinuu ce cred ceilalti despre tine? Cand ai de luat o hotarare iti pui o mie de intrebari? Nesiguranta te blocheaza? Mintea nu iti da pace, fiind invadata de intrebari, indoieli si detalii care scapa majoritatii oamenilor? Te simti, de cele mai multe ori, ca de pe alta planeta, esti emotiv si sensibil la extrem? Suferi pentru ca iti dai seama ca esti diferit si, mai ales, neinteles de ceilalti? Pe scurt, crezi ca a gandi prea mult poate duce la suferinta si nefericire?
Ei bine, iata o veste buna: apartii unei categorii aparte de persoane creative, intuitive si hipereficiente care isi folosesc cu precadere emisfera dreapta a creierului, au o gandire de tip arborescent si sunt, de multe ori, deosebit de inteligente.
Si inca o veste buna: poti inceta sa mai suferi si te poti bucura de viata chiar si atunci cand mintea iti este hiperactiva.
Cum ne ajuta aceasta carte deosebit de valoroasa?
Christel Petitcollin, specializata in abordarea si consilierea persoanelor hipersensibile, ofera solutii practice care te vor ajuta sa iti optimizezi fluxul neintrerupt al gandurilor, sensibilitatea exacerbata, fara a te mai simti rupt de ceilalti. Vei afla cum sa faci fata criticilor celor din jur si cum sa-i intelegi si sa te faci inteles de ei, cum sa iti maresti stima de sine si cum sa stabilesti si sa dezvolti relatii profunde si satisfacatoare. VEZI AICI CARTEA
“Cu cat sunt mai inteligent, cu atat sunt mai usor de manipulat” de Christel Petitcollin
De ce sunt manipulabil atunci cand gandesc prea mult
Autoarea aceste carti valoroase, Christel Petitcollin, timp de doua decenii, a lucrat indeaproape cu victimele manipularii mentale, reusind sa descifreze deopotriva personalitatea manipulatorilor si a victimelor. Aceasta experienta a ajutat-o sa remarce faptul ca exista o similitudine intre profilul victimelor manipularii si cel al persoanelor supraeficiente (cunoscute si sub denumirea de supradotate), ajungand la o concluzie surprinzatoare: cu cat esti mai inteligent, cu atat esti mai usor de manipulat.
Paradoxul este doar aparent: o persoana inteligenta considera ca adevarul este intotdeauna la mijloc, incearca sa inteleaga si perspectiva celui care o manipuleaza si depune eforturi ca sa ajunga impreuna la un numitor comun. Insa manipulatorul minte, neaga realitatea si creeaza in mod deliberat conflicte, din care practic se hraneste, profitand de buna-credinta si de dorinta de armonie a victimei sale.
Asadar, cum recunoastem un pervers narcisic? Care este profilul manipulatorului? Cine se ascunde in spatele mastii? De ce persoanele supraeficiente, cu o gandire complexa, sunt victimele ideale? Cum sa ne schimbam comportamentul pentru a iesi dintr-o relatie toxica si a nu mai fi victime ale manipulatorilor?
Cum ne ajuta aceasta carte deosebit de valoroasa?
Aceasta minunata carte este un adevarat ghid pentru a evita si iesi din relatiile cu manipulatori, oferind solutii concrete pentru a intelege cum se folosesc perversii narcisici de felul in care ne functioneaza mintea si cum sa nu mai picam in plasa lor, cum sa ne protejam creierul de aceasta forma de hipnoza, cum sa ne pastram discernamantul si cum sa fim asertivi. O lectura obligatorie pentru toti cei cu „inima mare“ si inteligenti. CLICK AICI PENTRU CARTE
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.