Acasă Psihologie Iubire & Relatii de cuplu Cum sa recunosti un psihopat si sa scapi din mrejele lui

Cum sa recunosti un psihopat si sa scapi din mrejele lui

35
0

Lumea plina de riscuri in care traim reclama dreptul nostru la cunoastere. Tulburarile de personalitate ale unor semeni ai nostri ne creeaza grave probleme atat in societate cat si la nivel individual.

De aceea, a patrunde, a intelege mintea si schemele perverse ale personalitatilor de tip psihopat devine o necesitate si un beneficiu totodata pentru fiecare dintre noi. Ce este un psihopat? Cum actioneaza psihopatii? Cum sa te comporti fata de un psihopat si cum sa scapi de el?

Sunt temele majore, abordate cu acuratete clinica si luciditate, in aceasta carte exceptionala: “LEGATURI PERICULOASE. Cum sa recunosti un psihopat si sa scapi din mrejele luide Claudia Moscovici.

In linii generale, conform medicinei, psihopatia e o boala psihica grava, care inseamna neputinta de a simti durerea celuilalt, lipsa de empatie, comportament anti-social, lipsa remuscarii, narcisism agresiv si hranirea din suferinta celuilalt.

Subiectul este, insa, mult mai complex. Astfel, autoarea abordeaza transant si cu multa intelegere acest fenomen din ce in ce mai prezent in societatea contemporana. Avand un periculos deficit de constiinta, psihopatii sunt foarte predispusi la a comite, fara remuscare, tot felul de acte reprobabile impotriva celor din jur. Omul psihopat cauta explicatii logice la suferinta oamenilor, se bucura de durerea celuilalt, ucide alteritatea in inima si justifica violenta si crima.

Cartea este deosebit de bogata in informatii utile, care descriu pe larg dinamica acestei personalitati bulversante si terifiante, cu exemple moderne de psihopati tipici, din viata de zi cu zi. Este scrisa intr-un limbaj extrem de accesibil tuturor si, ca un avantaj pentru toti cititorii, aceasta lucrare poate aduce beneficii enorme oricui o citeste (persoane curioase, fara pregatire de specialitate, sau clinicieni cu experienta) si este interesat de modul in care psihopatii se insinueaza in vietile altora, lasand urme ale unui dezastru greu de imaginat.

Astfel, la intrebarea “Ce este un psihopat?” (partea I), aflam raspunsuri la teme precum: Psihopati carismatici; Psihopatii si mitomania; Comportamentul antisocial al psihopatului; Psihopatii in rolul de iubiti; Psihopatii si esecul.

Psihopatii nu detin empatie si sunt sadici. Dar in ce consta procesul de seductie patologica (partea a II-lea a cartii)? Aici aflam informatii valoroase despre: Relatia cu un psihopat (idealizare, devalorizare, abandonare); Cum identificam o relatie patologica; Psihopatii artisti si donjuanul psihopat; Femeile care iubesc psihopati; Mecanisme de adaptare pentru a rezista langa un psihopat.

Psihopatii savureaza o forma perversa de empatie, care le da posibilitatea sa simta si sa savureze durerea pe care o provoaca altora. Cel mai grav devine totul atunci cand vorbim de relatia directa, personala, cu un pshihopat, fata de cea indirecta, profesionala ori de alta natura.

“Psihopatii au doar emotii trecatoare asa ca, la un moment dat, se pot entuziasma la gandul ca au gasit persoana potrivita. Dar, in acelasi timp, nu inceteaza a fi maestri ai strategiilor si ai manipularii, iar sentimentele lor sunt intotdeauna foarte superficiale.“

De asemenea, narcisismul sta la baza relatiei cu un pshihopat. Asadar, cum te salvezi din mrejele unui psihopat (partea a III-a a cartii)? Este deosebit de important sa stii: Cum sa scapi de un psihopat; Importanta diseminarii informatiei catre cei din jur; Cum sa faci fata familiei/presiunilor exterioare de a ramane alaturi de un psihopat; Cum sa iti descoperi valoarea si stima de sine;  De ce unele femei aleg sa ramana alaturi de un psihopat.
Din pacate, psihopatia reprezinta o problema grava care afecteaza milioane de vieti in toata lumea. Desi psihopatii reprezinta un procent scazut din populatie – intre 1 si 4 la suta, in functie de statisticile pe care se bazeaza – ei sunt foarte sociabili si promiscui si reusesc sa afecteze (si sa distruga) multe vieti.

Atentie! Perceptia generala despre psihopati, ca acestia sunt ucigasi in serie sau criminali (deci, putin probabil ca tu sa intalnesti vreunul dintre acestia) este total eronata! Adevarul, insa, e ca foarte putini comit crime. Cei mai multi oameni nu realizeaza ca au mai mari sanse sa interactioneze cu psihopatii mai „comuni” decat cu ucigasii in serie: manageri si comunicatori de top, politicieni, amantii de profesie, hotii sau mincinosii patologici si mai putin cu ucigasii in serie. De regula, sunt oameni sarmanti, de multe ori chiar carismatici, sociabili, cu o sexualitate promiscua si narcisisti. Prin urmare, cativa psihopati pot afecta o multime de vieti. Ei se bucura de raul altuia, propun mereu pedeapsa, durere, suferinta pentru cei din jurul lor.

Citind aceasta carte, vei cunoaste ce se petrece in mintea unui psihopat, cum judeca acesta viata si persoanele din jurul sau, cum actioneaza el si, mult mai important, vei detine solutiile pentru a te apara, controla si face fata situatiilor diverse, de relatie cu psihopatii.

Asadar, valoarea acestei carti este inestimabila, nu ezitati sa fiti informati corect si complet! CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.