Acasă Copii Carti de Craciun/Paste/Aniversari pentru copii De la poveste la educatie. Carti excelente de povesti de Craciun pentru...

De la poveste la educatie. Carti excelente de povesti de Craciun pentru copii

38
0

In linii generale, caracteristica cea mai interesanta a cartilor de povesti de Craciun pentru copii de la noi si de pretutindeni este tendinta de trecere, tot mai vizibila, de la poveste la educatie. Editorii romani, prin cartile publicate, se pare ca isi propun din ce in ce mai mult ca povestile, istorioarele, in proza sau versuri, sa depaseasca pragul de odinioara al basmului si sa devina mici tratate educative sau de filozofie. Fie publicand caiete de activitati inedite, fie printr-o selectie atenta a povestilor pentru copii. In general, cu o grafica cat mai fascinanta, ilustratii si desene delicate si foarte expresive.

Asadar, dragi parinti, am facut o incursiune in universul acestui gen de lucrari si venim in ajutorul vostru oferindu-va cateva carti excelente de povesti de Craciun.

“24 de povesti de citit inainte de Craciun” de Brigitte Weninger si Eve Tharlet

O carte fermecatoare din toate punctele de vedere. In editie mare, cartonata, color, pentru copiii cu varsta de minim 4 ani, aceasta lucrare contine contine 24 de povesti emotionante de citit in cele 24 de zile de dinaintea Craciunului si care vor transforma asteptarea noptii magice intr-o traditie pentru intreaga familie.

Copiii, mari si mici, vor fi fascinati de delicatetea povestilor, de imaginatia si spiritul de aventura dezvaluit intre copertile majestuoase, de farmecul textelor. Ei vor descoperi, astfel, adevarul cuvintelor, bucuria cadourilor si magia iubirii.

Poveste dupa poveste, completate fericit de ilustratiile color si de desenele expresive cu copii, reni, ursuleti, zapada, boutiq-uri etc, paginile acestei carti raspund atat nevoii de cunoastere a celor mici cat si dorintei de educatie eficienta si inteligenta din partea parintilor.

Cine sunt autoarele?

BRIGITTE WENINGER s-a nascut in 1960, in Kufstein, Austria. Dupa ce a lucrat timp de 20 de ani ca educatoare la gradinita, s-a dedicat scrisului. A publicat peste 50 de carti, a fost tradusa in 30 de limbi si, de-a lungul timpului, a primit numeroase premii. Unele dintre cele mai de succes carti ale sale sunt cele care il au ca personaj pe simpaticul iepuras Matei. Aventurile iepurasului Matei sunt povesti pline de farmec si umor, cu un important continut educativ.

EVE THARLET s-a nascut in Franta in 1956 si a crescut in Germania. A studiat la “Ecole Supérieure des Arts Décoratifs” din Strasbourg. Din 1981 ilustreaza carti pentru copii pentru care a primit numeroase premii. Stilul sau artistic, bogat in detalii si in culori calde, i-a cucerit pe copii si pe parinti deopotriva.

Brigitte Weninger si Eve Tharlet, autoarele seriei de succes Aventurile iepurasului Matei, si-au unit din nou fortele pentru a le face copiilor un minunat cadou: o colectie de povesti de iarna menite sa imbogateasca atmosfera sarbatorilor. VEZI AICI CARTEA

“Un baiat numit Craciun” de Matt Haig

Ilustratii de Chris Mould

Aceasta carte, “adevarata poveste a lui Mos Craciun”, cum se declara inca de la primele cuvinte si “plina de lucuri imposibile” este o lucrare de comunicare psiho-sociala, care propune o abordare a universului emotional al copiilor, cu scop terapeutic si relational, precum si reale lectii de viata. Meditatii si confesiuni, tesute pe intrigi fascinante, ce readuc, in universul copilariei, prietenia si credinta curata in Dumnezeu, ca valori esentiale.

Este cartea cea mai frumoasa pe care-ti poti dori s-o citesti de sarbatori. Are de toate: zapada, aventuri, magie, umor, reni, turta dulce, elfi, spiridusi si un baiat pe nume Nikolas caruia nu-i e teama sa creada in magie.

Plina de intelepciune si umor, Un baiat numit Craciun, este deja un clasic in devenire, o poveste neobisnuita si incitanta, scrisa de autorul de succes Matt Haig si minunat ilustrata de Chris Mould. Drepturile pentru ecranizarea cartii au fost cumparate de Blueprint si Studio Canal, iar scenariul va fi semnat de Ol Parker.

Lectura cartii se aseamana cu placerea de a sta langa foc intr-o zi friguroasa… E cartea perfecta pentru Craciun din toate punctele de vedere. (The Independent)

Cine este autorul?

Matt Haig, scriitor si jurnalist, s-a nascut pe 3 iulie 1975 la Sheffield, in Marea Britanie. Este un scriitor prolific, multe dintre cartile lui fiind bestselleruri sau in curs de ecranizare. Printre cele mai cunoscute sunt: The Last Family in England (2004), Shadow Forest (2007), Runaway Troll (2008); Umanii (2013), Baiatul Echo (2014) sau Reasons to Stay Alive (2015). Aparuta in limba engleza in 2015, Un baiat numit Craciun a avut un succes imens, fiind tradusa in peste 20 de limbi si va fi ecranizata de Blueprint si Studio Canal. In 2016 a aparut si continuarea, The Girl Who Saved Christmas, iar autorul a anuntat ca lucreaza si la un al treilea volum, dar deocamdata a pastrat misterul asupra titlului.

Frumos intretesuta printre randuri, lectia pe care o invata Nikolas si, odata cu el, copiii de toate varstele care citesc cartea, este ca adevarata magie a Craciunului este magia daruirii, un dar de care ne putem bucura cu totii. Pentru copii mai mari de 8 ani. CLICK AICI PENTRU CARTE

“O dorinta de Craciun” de Katherine Rundell si Emily Sutton

Cand iti doresti ceva, trebuie sa fie din toata inima! Chiar daca inima e ascunsa sub patru straturi de haine, dorinta tot ti se va implini. In seara de Ajun, o dorinta tainica, dar adevarata face sa prinda viata un inger ponosit, un calut de lemn gurmand, un macaleandru cu aspiratii de tenor si un soldatel de tinichea indragostit.

O carte plina de misterul cunoasterii vietii. Despre un baietel pe nume Theo, in cautarea aventurii si care vrea sa descopere noi orizonturi spirituale. Povestea, scrisa cu talent literar si atractivitate expresiva este completata in chip fericit de ilustratiile migaloase si delicate. Cu un continut atractiv deopotriva prin grafica si text, cartea este deosebit de iubita de copiii care au implinit 5 ani si sunt inca pe taramul primilor pasi in lumea cartilor de povesti pentru copii.

Cine sunt autoarele?

Katherine Rundell si-a petrecut copilaria in Africa si in Europa. Dupa ce a obtinut un doctorat la Oxford, este acum profesor la colegiul All Souls, tot la Oxford, unde studiaza literatura Renasterii. Katherine este autoarea cartilor Wolf Wilder si Pe acoperisurile Parisului, care au obtinut premiul Waterstones si premiul Blue Peter.

Emily Sutton s-a nascut si a crescut in North Yorkshire si a absolvit universitatea de arte de la Edinburgh in 2008. Este un artist extrem de cunoscut, a ilustrat intre altele seria de carti Clara Button si The Tale of the Castle Mice.

Cartea a fost nominalizata la CILIP CARNEGIE MEDAL 2019 si  la CILIP GREENAWAY MEDAL 2019.

Aventurile lui Theodore si ale prietenilor sai sunt povestite cu multa caldura si umor, asa cum ar trebui spuse toate povestile din jurul bradului de Craciun. AICI GASESTI CARTEA

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.