Acasă Copii Carti de povesti pentru copii Carti de povesti educative pentru copii de varste mici

Carti de povesti educative pentru copii de varste mici

29
0

V-ati intrebat vreodata, dragi parinti, cum arata natura, cu pasari si animale, reflectata in mintea si sufletul copiilor de pana la 7 ani? Ce gandesc si simt ei cand le vorbesti despre generozitate si bunatate? Si, mai ales, cum sa le transmiteti dragostea pentru lectura?

Toate acestea incep in primul rand in familie si este esential ca cei mici sa le cunoasca si sa lerecepteze in mod corect.

Iata 3 carti minunate, cartonate si frumos colorate, cu povesti despre natura, fructe si lectura pentru copiii de varste mici, scrise cu migala, talent literar si o buna cunoastere a psihologiei copilului. Cu teme distincte, specific acestor varste.

Carti care ii ajuta pe cei mici sa exploreze tinuturile imaginatiei prin ilustratii si cuvinte deosebite. Obligatoriu de citit copiilor in primii lor ani de viata.

“Este copacul meu” de Olivier Tallec

Aceasta carte uimitoare vine in ajutorul vostru, dragi parinti, invatandu-i pe cei mici cat de important este sa imparta ce au cu ceilalti. Realitatea este ca, in timp ce crestem, nu este usor sa invatam sa impartim cu ceilalti ceea ce credem ca ne apartine, in special cu cei care au mai putin decat noi.

Povestea veveritei ilustreaza foarte bine acest aspect. Este copacul ei, sunt conurile si ramurile ei, este umbra copacului ei. Toti cei din jur trebuie sa stie ca acesta este doar copacul ei, iar conurile de pin ii apartin in totalitate. Asadar, cum sa faca le protejeze de ceilalti? Dar daca alte veverite au copaci si mai frumosi?

Cu totii am simtit, la un moment dat, sentimentul de proprietate. Acesta este ancorat puternic in fiinta noastra si ne poate declansa anumite emotii. Povestea ne arata ca egoismul se poate manifesta cu usurinta. De asemenea, mai intalnim aici si referinte care fac trimitere la gelozie si invidie.

Cartea este scrisa intr-un stil hazliu, care starneste cu usurinta amuzamentul. Autorul ilustreaza perfect sentimentul de egoism prin jocul de culori tomnatice. Morala? Fii mai darnic, fii mai bun cu ceilalti. Autorul si ilustratorul Olivier Tallec a creat o fabula simpla si amuzanta, relevanta pentru epoca moderna.  Cu ajutorul umorului si a exagerarii, copiii vor face cunostinta cu o veverita expresiva care ar face orice sa isi protejeze copacul si conurile sale de pin.

Cartea trateaza una dintre problemele recurente intalnita la cei mici: greutatea de a imparti cu ceilalti ce este al lor. In padurea veveritei, acestia vor putea afla mai multe despre daruire, depasirea egoismului si a posesivitatii si de a aprecia ceea ce avem. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Gradinarul viselor” de C. Gobbetti, D. Nikolova

Aceasta lucrare cultiva dragostea pentru lectura a copilului tau. Povestea este un omagiu adus cartilor din viata noastra si povestilor scrise din dragoste nemarginita pentru tinutul imaginatiei. Gradinarul viselor ii inspira pe copiii de pretutindeni sa descopere puterea nepretuita a lecturii.

In fond, oare cum iau nastere povestile?

Intr-un tinut cu un nume nestiut de nimeni, un batranel garbovit tasteaza litere, leaga cuvinte si naste randuri pe o pagina goala, la masina sa de scris. Apoi, pleaca si o planteaza de-ndata. Cu rabdare si multa grija, acesta asteapta sa creasca. In cel mai scurt timp, infloresc zeci, sute, mii de pagini cu povesti fantastice.

Aceasta carte pentru copii te surprinde cu o naratiune ce pare a fi desprinsa dintr-o alta lume.

Firul povestii este impletit cu ata creativitatii, ajutandu-i pe cei mici sa exploreze dimensiunea estetica a limbajului scris. Cu un text atat de usor de parcurs, stilul capteaza atentia celor mici, dar si a celor mai mari.

Povestea este ilustrata fara cusur, in jocuri de culori pastelate. Cu atentie deosebita, fiecare detaliu este incadrat perfect in tabloul naratiunii.

Aceasta poveste frumoasa va inspira o dragoste pe tot parcursul vietii pentru lectura si arata cum cartile hranesc imaginatia nelimitata.

Cartea a fost vanduta in peste 30 000 exemplare in lume, iar acum este disponibila si in limba romana. VEZI AICI CARTEA

“Cine este cel mai bun?” de Idir Bechar

Pornind de la o poveste scrisa, in joaca, despre fructe, autorul face o incursiune in mintea si lumea copiilor si pune accentul pe rolul educativ al naratiunii.

Astfel, toate fructele se prezinta si vor sa decideti „Cine este cel mai bun?”

Sa fie Marius, cel mai crocant si cel mai zemos fruct? Ananastasia, magiciana fructelor?

Sau Rosia, care este suparata foc pentru ca lumea o considera mereu o leguma? Oare ce fruct va castiga competitia? Voi pe cine veti alege?

Cititorii cartii se bucura de ilustratii deosebite, realizate intr-o paleta restransa de culori.

Acestea surprind fiecare emotie si expresie faciala a personajelor, punandu-se accentul pe dinamism.

O poveste dedicata educatiei si lecturii. Un omagiu adus primelor carti rasfoite din viata noastra si nenumaratelor aventuri scrise spre a deschide portile imaginatiei. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.