Acasă Copii Carti educative/de stiinte pentru copii Carti de povesti educative pentru copii mai mari de 7 ani

Carti de povesti educative pentru copii mai mari de 7 ani

32
0

Educatie si comunicare – iata ce ne preocupa dintotdeauna, pe noi, parintii. Comunicarea poate avea diverse chipuri. O scrisoare, un ziar, radioul, televiziunea, o brosura, un bilet, fiecare este in felul sau comunicare, in intelesul de transmitere de informatie. Cea mai reprezentativa modalitate de transmitere este, insa, cartea, in forma tiparita.

Copiii nostri, mai mari de 7 ani, au nevoie, in continuare, de povesti. Educative. Povesti magice, scrise cu migala, imaginatie, argumente istorico-sociale și educative, imaginatie, stil. Cu talent literar si atractivitate expresiva. Pe scurt, carti pline de misterul cunoasterii vietii!

Cartile reprezinta informatia care ramane in mintea si sufletul copiilor de toate varstele. Informatia care este viitorul cunoasterii. Informatia care face parte din educatia copiilor nostri. Scriitoarea canadiana Lucy Maud Montgomery, a devenit celebra pe plan mondial pentru seria de romane pentru copii “Anne de la Green Gables”, publicata in 1908.

Venim in sprijinul vostru, dragi parinti, cu 3 dintre aceste carti de povesti educative pentru copii mai mari de 7 ani!

“Vacanta lui Jane” de L. M. Montgomery

Un roman inedit si divers, cu personaje surprinzatoare si intrigi interesante, de obicei la granita dintre real si imaginar, epoci diferite.

Intre o bunica severa si o mamica trista, tanara Jane Victoria duce o viata cenusie si monotona, intr-un cartier al orasului Toronto, pe o strada care poarta, in mod ironic, numele de Strada Veseliei, desi, dupa parerea micutei domnisoare (si nu doar ei!), e una dintre cele mai triste strazi din oras.

Ironizata mereu, iubita prea putin, aparata inca si mai putin de singura fiinta care o indrageste –Mama (careia ii lipseste curajul de a o infrunta pe Bunica), Jane Victoria e stangace, timida, interiorizata si foarte nefericita. Asta, pana in ziua in care e invitata sa-si petreaca vacanta de vara pe Insula Printului Eduard, impreuna cu un tata pe care nu il cunoaste si pe care, pana atunci, il credea mort.

Pregatita sa-l deteste, va ajunge, dimpotriva, in foarte scurta vreme, sa-l iubeasca din tot sufletul! Ce se intamplase, oare, intre parintii ei, pentru ca Mama sa il paraseasca pe Tata, cand amandoi sunt atat de minunati si pur si simplu, facuti unul pentru celalalt? Matusa Irene si Bunica Kennedy or fi avand vreo urma de vina, in despartirea lor?

La toate aceste intrebari si la multe altele, Jane va reusi sa gaseasca raspuns. Si va descoperi ca, uneori, visele se intalnesc cu realitatea. Pe nesimtite, aproape fara sa stie cand, curajoasa Jane va castiga pariul cu fericirea! CLICK AICI

“Povestitoarea” de L.M. Montgomery

O carte cu personaje care aparțin si altor lumi. In cautarea aventurii si care vor sa descopere noi orizonturi spirituale. Cu suspans, actiune imediata si inedita, neprevazuta. Povesti despre magie si vrajitoare, deosebit de atractive si educative.

In acelasi decor feeric, al Insulei Printului Eward (insula mult-iubita, a propriei sale copilarii!), Doamna Lucy Maud Montgomery ne poarta in universul altor suflete luminoase, naive si induiosatoare, de copii, verii King si prietenii acestora. Intre ei, se distinge, ca personaj principal, Sara Stanley, supranumita Povestitoarea. Iata ce spun celelalte personaje despre ea, de-a lungul romanului:

„Niciodata nu mai auziseram o astfel de voce. Si niciodata, in toti anii care au urmat, n-aveam sa mai aud o voce ca a ei. Nu sunt in stare sa o descriu. As putea spune ca era limpede, dulce si emotionanta, ca ajungea pana departe si ca te facea sa te gandesti la un clopotel. Toate astea erau adevarate, fara sa va poata da, totusi, o idee clara despre calitatea deosebita a vocii Povestitoarei. Daca vocile ar avea culori, a ei ar fi fost un curcubeu. Dadea viata cuvintelor. Vorbele ei nu se limitau la a verbaliza un concept; ele respirau.“

„Pe cinstea mea, verisoara noastra era destinata sa cunoasca monarhi si sa faca parte dintre fericitii muritori apreciati si onorati de catre ei. Dar, in seara aceea, cand stateam asezati, acolo, in iarba din batrana livada, nu stiam asta. Ni se parea, deja, extraordinar simplul fapt ca ea se astepta sa aiba norocul sa vada un rege.“

Cu bucuria de a va putea darui inca o perla din sipetul de comori al creatiei Doamnei Montgomery, va uram, din toata inima, lectura placuta, si suntem siguri ca, datorita talentului si sensibilitatii scriitoarei, veti reusi sa auziti, lecturand, vocea de curcubeu a Povestitoarei! CLICK AICI

“Drumul de Aur” de L.M. Montgomery

Continuarea romanului Povestitoarea

O alta carte de comunicare psiho-sociala, care propune o abordare inedita a universului emotional, cu scop terapeutic si relational, reale lectii de viata.

“Candva, demult, cu totii am pornit pe Drumul de Aur.

Era un drum larg care trecea prin Tara Deliciilor Pierdute; umbra si lumina se amestecau ca o binecuvantare si fiecare cotitura dezvaluia un farmec proaspat si o noua dragalasenie pentru inimile dornice si ochii inocenti.

Pe acel drum am auzit cantecul stelelor diminetii; ne-am infruptat cu parfumuri aeriene si dulci ca o ceata de mai; aveam multe capricii delicate ca panzele de paianjen si sperante de iris.

Inimile noastre au cautat si au gasit binecuvantarea viselor; anii asteptau dincolo si erau luminosi; viata era un camarad cu buze trandafirii si printre degete i se cerneau flori de purpura.

Poate ca am lasat Drumul de Aur in urma acum mult timp, dar amintirile sale sunt cele mai dragi din tot ce avem pentru eternitate si cei care le pretuiesc ar putea sa se regaseasca in paginile acestei carti in care personajele sunt pelerini pe Drumul de Aur al tineretii.” (L. M. Montgomery) CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.